Galerij

Flexiteek Terras


Na jarenlang van loslatende teakdelen, besloot de bewoonster om naar een duurzame oplossing te zoeken. Ze kwam hierbij uit bij Flexiteek. Er is gekozen voor de kleur weathered-black om een zo natuurlijk mogelijke uitstraling te creëren. Zo blijkt dat Flexiteek zich ook goed leent voor andere doeleinden dan alleen voor scheepsdekken.

Wauquiez Pilot Saloon 40


Deze zeewaardige zeilboot heeft grote internationale zeilreizen gemaakt wat in de loop van de jaren er voor heeft gezorgd dat het onderhoudsgevoelige teakdek aan vervanging toe was. Hierop besloot de eigenaar voor een duurzamer onderhoudsvriendelijk alternatief te kiezen, namelijk Flexiteek in de kleur bleached-black.

Compromis 888


Deze Compromis 888 was voorzien van standaard anti-slip platen. Deze waren toe aan vervanging en hierop besloot de eigenaar om te kijken wat de mogelijkheden waren met Flexiteek. In goed overleg hebben we een klassieke lay-out uitgekozen, waar de eigenaar zeer tevreden mee was.

Casco Zeilboot


In samenwerking met een opdrachtgever hebben wij het casco van een traditionele overnaadse langkieler van het type Grey Seal mogen bouwen. Het ontwerp is van Ian Oughtred die bekend staat om zijn goed doordachte lijnen die ervoor zorgen dat deze 22 voets boot zich al bewezen heeft op de grote zeeën.
Het interieur en de opbouw zal door de opdrachtgever zelf verder worden uitgevoerd.

Teakdek


Na een vooronderzoek hebben wij dit teakdek kunnen laten behouden en behoefde alleen de slijtage gevoelige delen te worden vernieuwd. Dit waren in dit geval de proppen en de kitnaden deze zijn allen weer op de vereiste diepte gebracht. Ook heeft het dek een lichte schuur behandeling gehad waardoor deze Hallberg Rassy er weer als nieuw uitziet en ook de komende jaren weer een waterdicht dek heeft.

Zeilboot Flits


Als stageproject heb ik de kans gekregen om mijn eerste zeilboot te bouwen dit werd het Nederlandse type Flits. De Flits is een typische jeugdzeilboot waar ook regelmatig wedstrijden mee worden gevaren. Mede doordat het een kleine zeilboot is van 3,60 meter was dit een leuk en vooral leerzaam eerste nieuwbouw project.

Nieuw Interieur voor historische reddingboot Dorus Rijkers (anno 1923)

Als eindexamenproject mocht ik het interieur van het achterverblijf gaan ontwerpen en uitvoeren. Het interieur was naar volle tevredenheid opgeleverd. Vandaag de dag wordt daar dankbaar gebruik van gemaakt tijdens de vaartochten. De historische reddingboot Dorus Rijkers is gestationeerd in de museumhaven van Den Helder waar zij wordt onderhouden door een groep enthousiaste vrijwilligers. Vanuit deze haven kunnen ook vaartochten worden geboekt.

Biga 24

In opdracht van de eigenaar, heeft Wittenberg Scheepstimmerwerken een compleet nieuw teakdek vervaardigd voor deze klassieke Biga 24. Het oude teakdek was na vele jaren toe aan vervanging. Hierdoor besloot de eigenaar een nieuw teakdek te laten leggen. Hierdoor kan deze Biga 24 weer jaren mee.

Centurion 37CS

Na jaren op de Middellandse zee gekoersd te hebben, heeft het Mediterraanse klimaat zijn sporen achter gelaten op het dek van deze Centurion 37CS. Hierdoor besloot de eigenaar naar Andijk te gaan om bij Wittenberg Scheepstimmerwerken het dek grondig onder handen te laten nemen. Na deze refit heeft dit Franse schip haar uitstraling weer terug. Net zoals zij ooit de werf heeft verlaten.

Van Der Stadt

Tijdens de refit besloot de eigenaar om voor nieuwe Flexiteek kuipzittingen te kiezen. Ook werd besloten een Flexiteek stootrand te plaatsen.

8mtr-klasse Hollandia

Na een volledige refit was dit jacht weer klaar om te varen, maar ontbrak nog een gieksteun. Deze mocht ik geheel naar eigen inzicht vervaardigen.

Waarschip

Na 20 jaar was het Teakdek van dit Waarschip toe aan een refit.
Ook deze eigenaar heeft gekozen voor een duurzaam Flexiteek dek met behoud van de orginele layout.

Hallberg-rassy 36

Ook deze Hallberg-rassy 36 was toe aan een dek-refit de opdrachtgever wilde graag een duurzaam alternatief voor Teak met behoud van de klassieke uitstraling, dat alternatief was gevonden in Flexiteek en wel in de kleur vintage-black.

Aluminium Zeilschip

In plaats van een houten potdeksel, koos de eigenaar van dit gerefitte schip voor een op maat gemaakte Flexiteek potdeksel.